Van Ruysdael glas

Het nieuwe denken over isoleren

Van Ruysdael is de grondlegger van het gepatenteerde isolerend enkelglas, met de beste prestaties voor de bestaande bouw van vóór 1965.

Dunner, lichter en mooier

Van Ruysdael isolerend enkelglas is dunner, lichter en mooier. Dit unieke glas is aangepast is op mens en gebouw, in plaats van andersom.

Energiebesparing

Isolatie en energiebesparing wordt nog vaak geassocieerd met dubbelglas en een lage U-waarde. Deze theorie gaat in de praktijk niet altijd op. Zo blijkt het Van Ruysdael glas met een hogere U-waarde toch meer energie te besparen. Er hoeven bovendien geen nieuwe kozijnen gemaakt te worden en de levensduur is vele malen langer.

Gezond binnenklimaat

Al 2000 jaar is gezond geleefd in gebouwen met enkelglas. De afgelopen 40 jaar is energiebesparing gezocht in dik of dun dubbelglas. We kunnen nu zien dat die beglazingen een negatieve invloed hebben op het binnenklimaat. Van Ruysdael heeft daarom isolerend enkelglas ontwikkeld dat het binnenklimaat aangenaam gezond houdt.

Cultuurbehoud

Van Ruysdael glas wordt gemaakt met origineel klassiek en ambachtelijk glas en is samengesteld uit de beste en meest duurzame materialen. En, met een dikte vanaf 3,8mm past het Van Ruysdael glas in de originele sponningen. Zo kunnen bestaande vensters en architectuur behouden blijven.

Mastiek

Om het glas en de bestaande kozijnen nog langer en mooier tot hun recht te laten komen, hebben we de Van Ruysdael mastiek ontwikkeld. Een beglazingsmateriaal dat glas, ramen en schilderwerk sterker maakt en een vele malen langere levensduur geeft met minder onderhoud.

Lees meer over Van Ruysdael glas!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!