Spiegels

De huidige generatie spiegels wordt op een zeer milieuvriendelijke wijze gemaakt ( geen koper- of loodverbindingen meer aanwezig).
Niet alleen is de productie onschadelijk voor het milieu, maar door de nieuwe productiemethoden krijgt men ook een eindproduct dat kwalitatief veel beter is en een grotere duurzaamheid heeft.

De lichtreflectie van de spiegels is hoger dan 85%. In combinatie met de grote vlakheid van het glas waarop de spiegellagen zijn aangebracht, geven de spiegels een perfecte weergave van het beeld dat wordt weerspiegeld.

De ontwerper maakt ook dikwijls gebruik van spiegels om bepaalde accenten te leggen in zijn project. Hij kan namelijk spelen met kleuren of decoratieve spiegels met verouderd effect toepassen.

Met Spiegels kan ook het ruimte gevoel vergroot worden bij kleine of ingesloten ruimtes.

Observatiespiegels

Wanneer men wil observeren zonder zelf gezien te worden, dan kan gebruik gemaakt worden van de zogenaamde “observatiespiegels” of “spionspiegels” .
Deze beglazingen worden niet gemaakt zoals traditionele spiegels : het glas wordt, voor deze toepassing voorzien van een sterk reflecterende laag (ongeveer 50%) en een zeer lage lichttransmissie (1%). Bij de toepassing van “observatiespiegels” moeten er wel specifieke lichtomstandigheden worden toegepast: de geobserveerde ruimte moet zeer goed worden verlicht, de ruimte van waaruit wordt geobserveerd moet verduisterd (kunnen)worden.

Veiligheid

Voor de veiligheid kan op de achterzijde van de spiegels een veiligheidsfolie aangebracht worden. Bij breuk blijven de glasscherven aan de folie kleven.

Haarlemse Glas Centrale levert spiegels van alle soorten en maten.
Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Glasdikte verkrijgbaar: 3mm – 4mm – 6mm

Kleuren: blank – brons – grijs

Vraag vrijblijvend een offerte aan!